Sebuah penghargaan..

oleh sorensen pada 21 April 2010 dalam

Haha.. jgn ditanya kenapa, sbb aku pun tak fhm. Tak fhm kenapa dlm minggu ni, emosi aku sedikit luar biasa dpd sebelum2 nya. Tetiba perkara2 yg menyakitkan hati sehingga la yg paling sentimental masuk ke dlm fikiran aku. Mula2 aku fikir mybe sbb tgh tekanan sbb musim exam ke, ataupun sebab FYP yg tak siap2 lagi ni ke ataupun hape.

Tapi aku rasa mungkin sbb akhirnya aku tersedar, bahawa ni la mungkin saat2 akhir aku akan bersama bestfren2 aku yg ada kat sini. Dan korang, korang tau la sape korang yang aku maksudkan, hehe..

I'm sorry that I don't have any special song to be tributed to you guys (well, Lady Gaga's Telephone maybe? naahh.. tak seswai ok T_T). But what can we do? The thing that, this is the very last semester that we gonna see each other, when we could spend our time together and share our laughters on absurd jokes that we've been doing for the whole three years. Guys, terus terang aku bagitau.. masa mula2 masuk UPM ni dulu aku tak pernah terfikir pun kalau bestfren2 aku kat sini adalah dpd golongan bdk2 pompuan semuanya. Seriously. Sbb aku xpnh terfikir ada bdk2 pompuan spesis mcm korang (gtew!) yg boleh menerima keadaan aku dgn hati dan mindset yg sgt2 terbuka.. dan aku rasa, sgt susah nak cari golongan dpd mcm korang sume utk dijadikan kawan. I really appreciate it guys, korang sume adalah dunia aku sepanjang aku berada kat sini. Bagi aku korang special sbb korang lebih dpd kwn2.. korang adlh sumber kekuatan. Aku even rasa kita mcm satu family, sbb hakikatnya mmg korang je pun 'family' yg aku ada kat sini. Kalau takde korang, aku takde sape pun. Pelik bunyinya, tapi itu la apa yg aku rasa.

Aku faham. Sepanjang kita kenal kat sini memang tak semuanya best. Aku memang banyak buat salah kat korang. Aku harap korang maafkanla semua yg aku dah buat, kalau selama ni aku pernah menyakiti hati korang sama ada secara sedar ataupun tak, kalau ader salah faham ker antara kte2 ni sume. Aku harap, sama2 la kita terima tu sbg lumrah hidup.. sbb kerana perkara2 tu sume la kita lebih saling memahami dan rapat antara satu sama lain. Walau apapun, aku nak korang tau.. aku ikhlas berkawan dgn korang sume tanpa mengharapkan apa pun.

Pzot,

Heheh, ko ingat tak aku pnh buat entry psl unit2 tu dulu? Pd mata aku, ko tetap pzot yg aku kenal dulu. Aku tak tau la, dlm ramai2 kte satu group ni.. ko kot yg paling selalu buat aku gelak. Dpd lagu2 yg ko dgr, lawak2 lame yg ko buat dan blog2 yg ko baca semuanye last2 aku akan minat jugak. Ko mmg pakar dlm bab2 mencari mende2 entertaining, membuatkan kdg2 aku lupa mslh aku tengok mende2 yg ko minat. Ur the sun, fren. I will terribly miss ur lamers jokes together with correct expressions to every single of it.. i'll miss those to death, mommah V(^_^)

Pdot,

Kdg2 aku segan dgn ko. Sbb ko lagi keras dpd aku.. (choii!!!). Ko tau tak aku menunggang motosikal pun x brani mcm ko? Papepun, pd aku ko jenis org yg tegas.. tp cool je. Aku tau, mgkn aku tak pnh nmpk dpn2 bila masa ko ada mslh.. sbb ko jarang tunjuk dpn aku. Dan sbb tu aku respect kat ko.. sbb ko pandai sembunyikan mslh n xnak member2 nmpk ko tgh ada problem. Pasni ko jadi kakak angkat aku nak tak? Ala jgn la charot aku "kuang aja" plak (statement ko tu) gurau jela.. yela, aku da tue la.. bluwekkk!! =D

Ema,

Kalau ader coronation utk gelaran GaGa dlm kte sume ni, aku rasa ko paling layan kot (pzot ko jgn mkn ati, aku tau ko pun minat.. huuu =D). Ko mmg penyabar ema. Bertuahlah sbnrnya si tuuut dpd ko sbg couple dia. Jarang kot aku nampak ko tak senyum, mana ko dpt ability tu pun aku xtau. Thx sbb ajar aku gi karaoke (katanyer!) kalau bukan kerana ko, mungkin smp skrg pun aku tak tau aku ader kebolehan menyanyi dgn suara vibrato! (pitamzz!!) And thanks for every sweet moments we shared together.. aku xkan lupakan tu semua..

Josie,

Hai jalangz.. (ops!) Terus terang aku ckp, masa mula2 aku kenal ko dulu aku ingat ko kekwat. Seriously, yela.. sbb masa tu ko duk berkepit dgn tuuut je.. x pandang pun ktorg2 ni sume ms tu.. huhu! But what's the big deal.. itu bukan masalah negara ye tuan2 dan puan2 ye, tak kesah la cepat ke lambat ke kte berkwn.. yg penting ko best. Er, jgn la fikir sgt mslh cinta tu.. balik kudat nanti ko pose2 je tepi pantai kat sana.. dpt la yg baru. Kau kan chantek.. buli bha kalau kau... haha! Jgn marah ye jalz, ko tau kan aku ni mcm mana..

Utk kawan2 yg lain yg aku tak sebutkan nama tu, time kasih gak sbb sudi terima aku sbg kawan seadanya. Budi korang aku xkan luper smp bila2.. dan aku akan merindui korg sume lps kte abis study nanti.

Hahah.. i'm crying like hell while writing all these.. guys. Saying goodbye to all of you, will be the hardest thing that i've to do for this year. Only one hope, everyone. Promise that you will never forget me as one of your friend, forever.



9 komen seterusnya...

9 komen

  • enDicLeo_pZah

    huhu..sgt identical comment josie tu..

    emm..aku xtau knape,tp aku rase,kite xjauh even kite dah x study same. Manela tau klu rezeki kau kerje kt KL nanti..xde mslh la kite nk jumpe2 kan..Lgpun,selagi ade FB n phone memasing..i'Allah x lost contact la..

    yg penting, yakin!![hahha]

  • sorensen

    tahla pzot..

    mybe sbb kat tempat aku, aku x ramai member kot. kalau ader pun jenis yg tenggelam timbul je.. tak rapat mcm korang. sbb tu aku rasa berat sgt utk separated dgn korg..

    3 years ok, we spent everything together. kalau tetiba disconnected, omg.. such a waste and kerugian yg sgt besar bg aku..