Alyah - Menunggu Bayangmu (OST Lara Cinta Ameena)

oleh sorensen pada 03 Januari 2017 dalam


Minggu ini adalah minggu akhir tayangan drama Lara Cinta Ameena di TV3. Aku pun baru juga catchup drama ni bermula minggu lepas masa tengah habiskan cuti tahunan, maklumlah tak tau nak buat apa. Apa yang menarik perhatian aku adalah salah satu OST dalam drama ini, yang mana merupakan single terbaru daripada Alyah bertajuk Menunggu Bayangmu. Pada masa post ni ditulis, dikatakan lagu ni masih lagi belum release secara rasmi dan muzik video officialnya juga sedang dalam pembikinan, sebab tu ianya belum pernah kedengaran lagi di mana-mana stesen radio. Apapun, aku memang dah attached dengan lagu ni sebagaimana dengan lagu Kisah Hati pada tahun 2011. Good job Alyah, enjoy!

UPDATE: Alyah melalui Facebook Live pada 21/1/17 telah mengesahkan lagu Menunggu Bayangmu digubah eksklusif untuk Tanah Beris Production bagi soundtrack Lara Cinta Ameena sahaja. Ini adalah hint bahawa tiada videoclip official yang akan diterbitkan untuk lagu tersebut seperti yang dinyatakan sebelum ini. Harap maklum.


video

Alyah - Menunggu Bayangmu

Ku pejamkan mataku
Merasakan hadirmu
Setiap lara jiwaku
Hanya engkau ku tunggu

Cinta yang pernah hadir
Di hatiku
Masih suci tak berlalu
Ku sedari kasih hanya untukmu

Jalan ini berliku
Hingga lelah nafasku
Degup jantungku rasa
Hilang pudar di mata

Cintaku bayangkan syurgamu
Saat hati rapuh
Rindu hadirlah kau kasihku
Temanilah aku

Aku mencintaimu
Seumurku
Kerna itu yang ku mahu
Tulus hati aku
Masih menunggu

Aku mencintaimu
Seumurku
Kerna itu yang ku mahu
Tulus hati aku
Masih menunggu

Hanya dirimu
Dirimu...


Comments seterusnya...