Surat terbuka buat LAPTOPKU...

oleh sorensen pada 17 Mei 2010 dalam ,

Laptop syg...

Hari2 aku mengadap muka kau sejak hampir 6 tahun yang lepas. Kau dah tua, aku faham. Dan selama hampir 6 tahun itu jugak la aku duk menjinjit beban berat kau ke sana ke mari. Walaupun aku tau kau laptop lama yg tak compatible dgn Windows 7 tapi aku tetap sygkan kau. Kenapa? Sbb kau adalah pemberian bapakku, dan harga kau pd hampir 6 tahun yang lepas adelah sgt2 mahal. Well, you were.. back-then.

Laptop syg...

Lantaran itu aku faham knape kau duk meragam tak henti2 dpd pertengahan tahun lepas. Aper kau hengat aku dh lupa? Mula2 kau meragam lembab nak mampos. Aku faham. Aku tukar RAM kau dgn yg baru. Tak brp bulan lepas tu plak, CPU fan kau plak meragam. Aku tukarkan jugak, wpun dgn yg 2nd hand. Maafla sesangat, bkn saje2.. sbb kau pun dah tua.. dan spare part kau mmg separuh mati aku cari kat mana2 sgt2 payah utk ditemui. Lps tu kau ok.. thx, sbb tak meragam masa aku tgh buat final year project.

Tapi skrg, kau meragam lagi. Kenapa laptop syg, mlm tadi ko tetibe hang lps tu tak dpt boot balik? Betul ke nurul kata hard disk kau rosak? Kalau betul, aku sanggup carikan spare part hard disk IDE yg sgt rare pd zaman skrg itew asalkan kau sembuh kembali.

Laptop syg...

Aku merayu pd kau. Jgn la ko tinggalkan aku di saat aku melalui zaman gelap mcm skrg ni. Fahamilah, aku baru habis study. Dan skrg ni aku tgh menanam anggur dan tak tau lagi bila testimonial aku dorg nak kirim. Aku sangkak skrg, laptop syg. Ko mesti lagi faham aku berbanding yusry dgn erra kan? Yer.. kte berdua sama2 pernah melalui zaman dorg kawin smp la bercerai.. aku faham brp banyak hasil keje aku yg dh mendapat pujian/carutan yg aku buat hasil dpd kerjasama kau. Dan faham kau dah tua, mmg aku tau kalau dah tiba masanya utk kau menamatkan perkhidmatan @ hari2 bahagia kte bersama.

Cuma fahamilah, laptop syg...

Berikan aku sikit masa utk mencari employer. Demi sesuap nasik, seguni gadget baru dan LCD TV. Kerana jatuh bangunku, laptopku.. adalah bergantung kepadamu.

Bangunlah kembali.. supaye aku dpt meneruskan kehidupanku.


8 komen seterusnya...

8 komen

  • Tanpa Nama

    ermm .. laptop dah nak bercerai ngan tuan nya kot ... huhuhu

    harus kena cari laki baru nie .. huhuhuhu


    ~AR~

  • enDicLeo_pZah

    huhu..
    teringat aku punye warkah ntuk lappoq tu..dorg mmg mcm ni nawi..time kite nk berjimba disaat2 boring ni la..dorg wat hal..

    pe lagi..cari yang baru la..

  • sorensen

    pzot: tu ler psl.. fenin aku. tension la guna pc abg aku nih.. keyboard x best..

    kalau aku dh ada keje ms ni.. harus ku beli dh yg meletop2 nyer.. motip sgt aku nak repair laptop tua tuh.. huh!

  • ABE MIN BEIRUT

    hahaha... nawi, agaknye laptop ko dah tak tahan sebab dah lama sangat berkhidmat untuk kau... rehat2kan dia sekejap... maybe bile dia dah oke, dia sihat kembali...