Hahahah!! I'm BACK!!!

oleh sorensen pada 07 Ogos 2007 dalam

Fuh... dah lama benar rasanya aku tak hapdate blog ni. Bukan apa, xdela bz sgt sebenarnya cuma kat sini nak update payah ckit la. Wireless ada je kat kolej ni, tapi mslhnya nak kena register no matrik dgn password dlu kat ofis kolej tu, baru boleh guna. Dan alkisahnya pulak, aku dgn member aku si pdot ni dah register hari tu tapi akaun ktorg tak bukak2 lagi. Hai bro alif, lupa kat ktorg ke? Huhu.. xpe ar. Karang la uruskan balik psl pswd tu, ms ni nak pinjam laptop dabong dlu utk uplod blog ni, jgn marah ye dabong, hehe..

Oklah, entry kali ni aku nak mulakan dgn memperkenalkan member2 baru yg ada kat sini. Dorang ni memang la havoc x hengat, xtau la nak explain cmner. Cuma kalau dah namanya dapat jadi kawan aku tu, faham2 jela ye huhu (member2 UN***S mst tgh angguk kepala skrg ni, ehek2!) Aa.. utk pgtahuan korang, kat sini aku ada bbrp kategori member, mcm biasala sbb kpz ni kira agak "bersaiz" la jugak kan, so xdpt la nak kenal semua org sepenuhnya. Dan ada ketikanya aku pun xtau sape nama org yg pnh panggil nama aku huhu, maafla sume.. aku ni mmg pelupa cket. Muka org pun payah nak cam apa lagi nak ingat nama, even brader2 dgn hakaq2 PU masa mgu orientasi hari tu. K.. kategori member tu adalah member "sekuliah" dan member "seblok". Berbeza dgn member2 UN***S dulu, member sekuliah kat sini x semestinya kenal dgn member seblok tau, so kiranya ada 2 dunia yg berlainan la setiap kali aku b'kumpul dgn 2 group ni. Bdk2 satu kelas dgn aku yg sama2 amik BA(ENG) ni, aku kamceng dgn kema, pdot, ida & fiza. Tahla, aku pun x ingatla mcm mana bleh tiba2 rapat dgn diorg ni. Mungkin sbb byk sgt gelak kot.. terutamannya si fiza tu ekekeke! Ha, kenapa aku ckp mcm tu? Sbb ktorang hari tu dah sepakat tubuhkan unit masing2 dlm kumpulan ni, dan unit2nya adalah seperti berikut:

Aku = UNIT PSIKOLOGI DAN JERITAN BATIN (sbb aku pandai saiko org smp menjerit2)
Pdot= UNIT DISIPLIN DAN TATANEGARA (dia ni pernah jadi komandan kawat ktorg kejap, ekekeke!)
Kema= UNIT PERMASALAHAN DAN KONFLIK (sbb byk sgt konflik!)
Ida = UNIT KESENYAPAN DAN VIBRASI (pendiam orgnya, asik vibrate je huhu)
Fiza= UNIT GELAK TAWA DAN VISUALISASI (kalau dia melawak, dia boleh visualize lawak dia dgn tepat!)

Hehehe.. member2 seblok plak? Aaa... mcm biasala, of coz yg sebijik mcm member2 aku kat U dlu tu.. ngee! Member2 baru satu blok kat sini adlh: angah (dan yg ade relation dgnnya), dabong, shafik, nordin dll lagi la. Shahrul, patrick, jojo, ali dan.. dan.. hehe, hai siput, hai haris.. pekaba? dah makan? ehek3!! bukan apa, mula2 dulu rapat dgn angah & the geng je lepas baru habis mgu orientasi. Bila dah ramai senior2 balik kolej, barula tau rupanya diorg ni mmg rapat dgn angah, so selalu la terjumpa masa tgh lepak2 kat bilik tu. Suasana kat bilik angah tu jgn cakap la, mengalahkan ofis CNN.. x gitu dabong? heheheh!

K ar, nak citer psl kehidupan harian plak.. biasalakan kalau dh namanya student U, harusla pegi kuliah kan. Tapi aku beruntung sbb jadual aku kira banyak gap jgkla. Cuma hari isnin dgn rabu je agak pack cket.. yg lain2 tu.. selasa kelas 1 period kul 8 mlm je, pastu hari khamis xde kelas langsung. Dan biasanya aku dgn member2 sekuliah aku tu (rujuk senarai di atas) kalau free, ktorg suka pg sri serdang dgn mines shopping complex hilangkan boring. cuma ada la dlm 2 kali aku dgn diorang ni kuar pegi midvalley, skali tu aku dgn pdot je masa balik dpd arkib negara cari bahan assignment. saje jalan2, tak beli pape pun.. eh ye ke? aku dapat baju soda sehelai, pdot beli sandal.. pastu makan eskrim ekekeke! tu je.. thx hilmi bwk ktorang ronda2 kl guna keta k.. ada masa nnt bawak la lagi, kui3..
The Mines, Serdang. Tempat lepak ktorang.

Oh ya, sebut psl kuar. Ehek2.. ujung mgu ni tadi, aku, nordin dgn shahrul (roomate nordin) dah melarikan diri dpd orientasi kolej. Ahakz! Kenapa perkara tu berlaku? Heheh, bukan apa.. ktorg bosan ar.. kat sini nak bagi ruang free kat student tu seumpama berdosa besar pulak bagi pihak pengurusan. Dahla tak cukup2 dgn orientasi U, MTB dgn kawat kaki yg 2 kali hari tu, nak tmbh orientasi kolej lagi? Mgu dpn, ada starting school lagi? So bila ktorg dah sepakat benda tu terlampau.. maka perancangan pun dibuat. Dan hasilnya? Ktorang berjaya lang2 sampai ke klcc dan shah alam masa sabtu dgn ahad tu. AMIK KAU NAK SANGAT!!! Thx nordin, byk tolong aku dgn shahrul support tiket komuter dan taxi segala..

Penuh manusia kat klcc, maklumla sabtu pertama..


Bangunan mana tah kat shah alam, aku tangkap muat je


Ada masa nnt aku akan citer plak ttg permasalahan dan konflik2 yg berlaku dlm kehidupan yg aku baru lalui tak sampai 2 bulan ni. Di samping dpt member2 baru, musuh2 baru pun ada gak. Rupanya ada jgk manusia yg lebih hanjeng dpd si bobby kat UN***S dlu? Betul tim, betul on, betul merza!!! Nauzubillah, aku terkedu! Klunya adlh, MAS**NA & M**R! Apa bendanya tu? Itukah makna sebenar makhluk yg sejak AZALINYA TIDAK BERTAMADUN? TUNGGUUU!!!

Binatang apakah ini? Opss!!!



3 komen seterusnya...

3 komen

  • Tanpa Nama

    slamat bekenalan nawi...

    tq la coz ko tlah byk meyelitkan name aku dlam konyer blog nie..

    atlest aku dpat publisiti free dari ko... kakakaka

    hmmm, dari sebulan aku kenal ko ni, byk mende yg menarik gak ttg ko ni....

    antarnyer, mimik muke ko 2... haha mg menjadi igauan btol la.... 2 yg kdg2 teringat n terimagine aku rase nak tegelak sgt...

    slamt memulakan khidupan baru di upm.... hop leh trus jadi kwn baik... sori ar kalo ade aku terusik ke teraba ke pe ke... kakakakakakakakakakakakakakakkakaakakakka....

    rajin2 ar dtg bilik ktorg kalo ko bosan atau ade mende nak drepot... ape2 poblem jgn riso, kite ade mak ayam besar yg leh back-up... kakakakakakakaak

  • sorensen

    ekekek! thx dabong.. aaa.. aku pun mtk maaf gak kalau ada teraba apa2 yg tak patut huhu.. thx sbb sudi terima geng2 ktorg yg still baru ni.. kehadiran kami rasa diterima sgt2 bila korang ada bersama.. okeh ;)